Regiocups

Zowel in Zuid als in Noord wordt een Regiocup georganiseerd.

Zuid

Racen en trainen.

Op veler verzoek keren op zaterdag de trainingen terug en gaan we op zondag racen.

We plannen in totaal 7 racedagen. Op zaterdag zijn er trainingen in zowel slalom als formula. Regiocupwedstrijden op zondag afhankelijk van de wind zullen formula of slalom zijn. We leggen tijdens de racedagen naast slalom altijd een coursebaan neer.

In 2015 zijn er ook een behoorlijk aantal extra trainingsdagen. We hebben dan aandacht voor kracht, conditie, coördinatie van het lichaam. De voorbereiding, techniek en tactiek bij het racen. En natuurlijk het afstellen van je materiaal.

Noord

Na twee jaar prettige samenwerking met het team van Regio-Zuid is gekozen weer op het oorspronkelijke concept door te gaan met een aparte serie voor Regio-Noord. Dit betekend voor 2015 dat er op 6 nog nader te bepalen Zondagen op een relaxte wijze wedstrijden Formula en/of slalom wordt gevaren mits de wind volgens Windfinder superforecast een voorspelling afgeeft van meer dan 10 knopen. De eerste wedstrijd zondag zal begin mei plaatsvinden. Het wel of niet doorgaan wordt op de voorafgaande zaterdag om uiterlijk 20.00 uur via de facebook pagina van Regio-Noord bekend gemaakt.

De meeste wedstrijden zullen plaats vinden op het Tjeukemeer bij Rohel aangezien dit een veilige locatie is geschikt voor de meeste windrichtingen. Inschrijven kan van 10 uur tot een half uur voor de eerste start waarbij de eerst mogelijke start gepland staat om 12.00 uur om ook de langslapers aanwezig te hebben. De laatst mogelijke start vindt plaats om 16.00 uur. Er is altijd een weekend klassement in de klassen Men / youth / silverfleet.

De kosten bedragen 10 Euro per dag voor volwassenen en 7,50 voor de jeugd tot 16 jaar. Telstarsurf en het Watersport verbond hebben hun steun al toegezegd en wij zijn nog op zoek naar andere sponsoren om de kosten te drukken. De deelname is zo laagdrempelig mogelijk gehouden om ook de recreatie surfer die eens een wedstrijdje wil varen de gelegenheid te bieden een goed georganiseerde wedstrijd te varen in een ontspannen en prettige omgeving.

Voor de starts vind een duidelijke uitleg plaats over het gebruik van vlaggen, de start procedure en de te volgen baan.

Hopelijk zijn de winderige dagen en hoge temperaturen de voorbode van een mooi surf seizoen.

De crew heeft er in ieder geval veel zin in om het tot een groot succes te maken en hopen op een grote opkomst.

Deel dit bericht op facebook om zoveel mogelijk geintersseerden te vinden en like de pagina van Regio-Noord. Zodra 250 likes bereikt zijn wordt onder deze likes een geschenkbon van Telstarsurf verloot van 50 Euro!