Watersportverbond

Koninklijke Nederlandse Watersport Verbond – KNWV

Het Watersportverbond ondersteunt het wind- en kitesurfen in al haar facetten en dat is meer dan je denkt! Zo organiseert het Watersportverbond samen met haar aangesloten verenigingen windsurf opstapdagen. Het Watersportverbond verzorgt daarvoor posters, brochures en een leuke website (www.ikwilsurfen.nl). Om mensen goed te laten kennismaken met het windsurfen, zijn er goede instructeurs nodig. Het Watersportverbond heeft verschillende opleidingen die opleiden tot internationaal erkend Instructeur. De opleidingen worden elk jaar weer aan de laatste stand van zaken bijgewerkt. Voor de bestaande windsurfers ondersteunt het watersportverbond verschillende wedstrijdactiviteiten.

Tevens administreert het Watersportverbond de windsurflicenties en zeilnummers, zodat die altijd uniek blijven en er internationaal meegestreden kan worden. Men houdt een oogje in het zeil aangaande de wedstrijdreglementen, zodat de wedstrijden er eerlijk aan toe gaan. Verschillende wedstrijden, waaronder het NK, worden ondersteund met materieel (o.a. motorboten), kennis (Protestcommissieleden bijvoorbeeld) en financiën.

Op deze wedstrijden en daarbuiten wordt talent gezocht en de afdeling topsport van het Watersportverbond begeleidt talent tot wereldkampioenstatus! Topsporters als Dorian van Rijsselberghe en Casper Bouman kregen professionele begeleiding bij hun doel de beste te worden in de olympische discipline.

Naast dit alles zorgt het Watersportverbond voor promotie van de sport, komt het op voor de belangen van de wind- en kitesurfers en ondersteunt het de vereniging naar een succesvolle toekomst. Wil je meer weten over wat het Watersportverbond allemaal doet voor de surfsport, ga dan eens naar de website www.watersportverbond.nl.