Watersportverbond

Cursussen Watersportverbond

Het verenigingsleven ligt stil en tot 1 juni mogen er ook geen surfwedstrijden worden gehouden. Voor velen is hierdoor een tijdsbesteding weggevallen.

Misschien is het dan een mooie gelegenheid om je wat meer te verdiepen in het wel en wee rond de wedstrijdorganisatie. Door het Watersportverbond zijn hiervoor een paar korte en  leuke onlinecursussen opgezet die gratis zijn voor leden van aangesloten Watersportverenigingen. De cursussen worden afgesloten met een klein online examen.

Er zijn cursussen beschikbaar voor:

Als je op de bovenstaande link druk kom je vanzelf bij de cursussen. Ze zijn goed overzichtelijk en hoeven niet veel tijd te duren.

Koninklijke Nederlandse Watersport Verbond – KNWV

Het Watersportverbond ondersteunt het wind- en kitesurfen in al haar facetten en dat is meer dan je denkt! Zo organiseert het Watersportverbond de Optimist on Tour door heel het land. Hierbij kunnen kinderen kennis maken met de watersport en het windsurfen en ethousiast maken om surflessen te nemen bij een vereniging of erkende surfschool. Om mensen goed te laten kennismaken met het windsurfen, zijn er goede instructeurs nodig. Dit zelfde geldt voor wedstrijdofficials. Het Watersportverbond verzorgt cursussen en bijeenkomsten om het niveau van de instructeurs en wedstrijdofficials op een hoog niveau te houden. Voor de bestaande windsurfers ondersteunt het watersportverbond verschillende wedstrijdactiviteiten.

Tevens administreert het Watersportverbond de windsurflicenties en zeilnummers, zodat die altijd uniek blijven en er internationaal meegestreden kan worden. Men houdt een oogje in het zeil aangaande de wedstrijdreglementen, zodat de wedstrijden er eerlijk aan toe gaan.

Op wedstrijden en daarbuiten wordt talent gezocht en de afdeling topsport van het Watersportverbond begeleidt het talent tot wereldkampioenstatus! Topsporters als Kiran Badloe en Dorian van Rijsselberghe kregen professionele begeleiding bij hun doel de beste te worden in de olympische discipline.

Naast dit alles zorgt het Watersportverbond voor promotie van de sport, komt het op voor de belangen van de wind- en kitesurfers en ondersteunt het de vereniging naar een succesvolle toekomst. Wil je meer weten over wat het Watersportverbond allemaal doet voor de surfsport, ga dan eens naar de website www.watersportverbond.nl.