Afgelasting ONK # 1

Beste leden en supporters van de NVW,

Tijdens de laatste ALV op 10-2-2024 is er een nieuw bestuur gekozen en bestaat uit de volgende personen:

  • Voorzitter: Casparus Vlasblom
  • Secretaris: Janny van Bakel
  • Penningmeester: Wouter Wessels

Het nieuwe bestuur is voortvarend aan de slag gegaan met in eerste instantie de overdracht van de bevoegdheden, eigendommen en gegevens van de NVW. Parallel ook met het organiseren van ambitieuze wedstrijden om de deelnemers een sportief uitdagend Open Nederlands Kampioenschap (ONK) te kunnen bieden, en waar de SLALOM-ers er dit jaar een extra bonus bij krijgen: “FIN-ONLY” kampioenschappen en titels!

De periode vanaf de ALV tot de eerste wedstrijd bleek per definitie te kort voor het regelementair kunnen organiseren ervan.
Het “Reglement voor (Open) Nederlandse Zeil, Wind- en Kitesurf Kampioenschappen” van het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond (KNWV) vereist namelijk dat de “Aankondiging”, ook wel bekend als de “Notice of Race (NoR)”, uiterlijk 12 weken voor de wedstrijd ingeleverd dient te zijn. Deze had dus al voor de ALV ingeleverd moeten zijn.

Ondanks de gebruikelijke coulance van het KNWV bij het handhaven van deze regels, kondigden concrete protesten zich bij voorbaat al aan. Welke uiteindelijk met grote zekerheid gaan leiden tot teleurstellingen bij deelnemers en een langdurige hoger beroepsprocedure bij de zeilraad.

Het nieuwe NVW Bestuur wil deze teleurstellingen op de lange termijn voorkomen en zal zich  aan de vereiste reglementen en regels houden om elke vorm van discussie of partijdigheid te vermijden. Dit betekent dus dat er voor de zomer geen weekenden meer overblijven waarin reglementaire ONK wedstrijden gehouden kunnen worden.

Het NVW bestuur heeft het besluit moeten nemen om de ONK wedstrijden die voor de zomer gepland waren in zijn geheel af te gelasten.

  • NVW ONK SLALOM – 27+28 April 2024 – Brouwersdam
  • NVW ONK COURSE – 4+5 Mei 2024 – Medemblik

Nader te bepalen NVW OKK SLALOM – 25+26 mei 2024 – Lelystad
Voor de zomer doet het bestuur er echter alles aan om nog wel het laatste mogelijke weekend van 25+26 mei 2024 een Open Klasse Kampioenschap (OKK) te organiseren. Dit zou dan tevens de kwalificatiewedstrijd kunnen worden voor uitzending naar het World Sailing Youth Worlds 2024 waarover het NVW eerst nog overeenstemming moet hebben met het KNWV.

Na de zomer blijft de wedstrijdkalender zoals al is gepubliceerd op de NVW website wedstrijdsurfen.nl.
Dus WEL met reglementaire ONK’s! Mogelijk nog aangevuld met reserve weekend(en) voor de SLALOM, om de afgelaste wedstrijden te compenseren.

Zo snel als mogelijk informeren we je/jullie wanneer de wedstrijdkalender wijzigt of er een (reserve) wedstrijd toegevoegd wordt.

We rekenen op jullie begrip en vertrouwen,

Aloha,
Het bestuur van de NVW

Gerelateerde berichten

Nieuwe website wedstrijdsurfen.nl

De nieuwe website is klaar en geeft ons de mogelijkheid om gemakkelijk en snel te communiceren. In de loop van deze maand worden ook de documenten weer online gezet zodat je kunen kijken naar bijvoorbeeld zeilnummers en instructies over hoe lid worden. 

Lees verder »