Zeilnummers

Zeilnummers

Hoe vraag je een zeilnummer aan?

Je kan een zeilnummer aanvragen via deze link.
De procedure lijkt ingewikkeld maar is makkelijk op te splitsen in een aantal stappen en daar kunnen wij je als NVW mee helpen.
De stappen zijn alsvolgt:

  1. Wordt lid van een watersportverenging, zij geven je dan je watersportverbond nummer. Die heb je nodig voor stap 4
  2. wordt lid van de nvw –> je krijgt een factuur en bent gelijk lid
  3. kies een zeilnummer uit –> vragen aan de penningmeester
  4. Maak een account aan op de website van het watersportverbond en vraag in je “mijn” profiel een licentie aan. Gebruik het nummer van stap 1.
  5. Laat een sticker maken voor in je zeil en maak die zoals hieronder aangegeven.

Hoe plaats je je zeilnummer

Er zijn een aantal regels waaraan plaatsing van je zeilnummer moet voldoen. Deze regels zijn opgesteld door de wereldwijde watersportbond ISAF en terug te vinden in de Regels voor Wedstrijzeilen regel B2.4. De regel is als volgt:

1. Zeilnummers moeten in hoofdletters worden geschreven. Voor Nederland is de landcode NED gevolgd door het zeilnummer.
2. Het lettertype moet goed leesbaar zijn, bijvoorbeeld Arial (bold). Er mag maar een kleur gebruikt worden. Op monofilm is de beste kleur zwart, een andere kleur kan als deze duidelijker is. (Op een donkere achtergrond is een andere kleur dan zwart uiteraard beter)
3. De hoogte van elk karakter moet 230 mm bedragen. Tussen elk karakter moet 45 mm ruimte zitten.
4. De klassentekens moeten aan iedere zijde van het zeil eenmaal worden getoond in het deel boven een lijn haaks op het voorlijk van het zeil, getrokken vanuit een punt gelegen op een derde van de afstand van de top tot de giek. De nationaliteitsletters en zeilnummers moeten staan in het middelste derde deel van dat zeil boven de giek, duidelijk gescheiden van iedere reclame. Zij moeten zwart zijn en rug-aan-rug gezet worden op een doorschijnende witte achtergrond. De achtergrond moet tenminste 30 mm uitsteken naast de letters. Tussen de nationaliteitsletters en het zeilnummer moet een – komen en normale spaties worden toegepast.

We zien dat er varianten zijn op wel of geen streepje tussen NED-000 of NED 000. Op zich kan de bond daar prima mee leven als het maar duidelijk is met contrast en goed zichtbaar uit de startboot. Heb je twijfels over je ontwerp dan kan je die altijd eerst even laten keuren bij de NVW. Neem dan even contact op met wedstrijdzaken@wedstrijdsurfen.nl

Zeilnummers

Vanwege AVG kunnen we de redds uitgegeven nummers alleen zonder naam aangeven.

DOCUMENT: Def Zeilnummer.pdf